Grand Prix zdobyło Gospodarstwo Pasieczne "Pasieka u Kiejdów" za miód nektarowo -spadziowy. Zyskał uznanie nie tylko konkursowego jury, ale również komisji dziennikarskiej.
Poza miodem przepustkę do Krakowa, gdzie 29 i 30 sierpnia odbędzie się finał Małopolskiego Festiwalu Smaku, uzyskały także: twarożek rzuchow- ski (Gospodarstwo Rolne Jan Czaja) oraz razowiec lipnicki żytni (Tradycyjna Produkcja Pieczywa Andrzej Wnęk).
W plebiscycie publiczności oddano blisko 1900 głosów. W kategorii Ekologiczne Przysmaki - zwyciężył razowiec lipnicki żytni, w kat. Tradycyjne Specjały - zakliczyński sok malinowy (Lokalna Grupa Działania Dunajec-Biała), w kat. Smakołyki z Legendą - pierożki w rosole z małopolską baraniną (firma Magi Maria Zdebska), a w kat. Jak u Mamy - miód nektarowo-spadziowy (Pasieka Wędrowna Burnat).
Pysznych, bazujących często na tradycyjnych, domowych przepisach lokalnych przysmaków można było skosztować na tarnowskim Rynku.
Źródło: Gazeta Krakowska