Małopolski Smak według Lachów i górali
Laureatką Grand Prix, a ten laur przyznawało jury, któremu przewodził znany z programów telewizyjnych kuchmistrz i smakosz Jacek Szklarek, została Danuta Rybska z Nowego Sącza, która gospodarstwo ekologiczne ma nad Jeziorem Rożnowskim. Zaprezentowała przetwory owocowe i wina owocowe domowej roboty.
Wyróżnione są Janina Molek z Tropia i Maria Olczyk z Gorlic.
W plebiscycie publiczności laury były aż cztery. Decydowała ilość kuponów.
Przysmak Ekologiczny
- kapłon po Galicyjsku Janiny Krik z Białej Niżnej.
Przysmak Tradycyjny
- Miód spadziowy Jana Kuszki z Gródka nad Dunajcem.
Przysmak z legendą
- Czarne Porzeczki do Ciast i Deserów firmy Prospona z Nowego Sącza.
Przysmak Jak u Mamy -
chleb razowy ziarnisty Kazimiery Piwowar z Męciny.
Artykuły, za które warto zapłacić! Sprawdź i przeczytaj
Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
"Gazeta Krakowska" na Twitterze i Google+