WIDEO: Mistrzynie Nowego Sącza w Grillowaniu są z Barcic
Autor: Stanisław Śmierciak, Gazeta Krakowska
Dwuosobowe drużyny grillowały mięso wieprzowe od firmy Szubryt oraz filety z kurczaka od firmy Konspol, które od lat patronują mistrzowskiemu grillowaniu.
Zdobywczynie tytułu mistrzowskiego przygotowały z mięsa drobiowego zraziki zawijane z pikantnym boczkiem doprawione limonką i imbirem, zaś z wieprzowiny karkówkę w zaprawie z wódki, kolendry i czosnku.
W imprezie zainicjowanej i organizowanej przez Artura Czerneckiego, prezesa Stowarzyszenia Beskidzkie Więzi, nagrodą był puchar prezydenta Nowego Sącza, 1000 zł od firmy Szubryt oraz liczne wartościowe podarki.
Miejsce drugie zdobyła ekipa Jolanta Młynarczyk i Ewa Mikos, a trzecie Joanna Serafin i Karolina Klimek.
Matka i syn, Małgorzata i Sebastian Woropaj, którzy od lat odnoszą sukcesy w Mistyrzostwach tym razem zyskali dwie nagrody - za njefektowniesze grillownie i akcent regionalny.
Komisji konkursowej przewodniczyli dwaj znakomici gastronomicy Antoni Sułkowski, szef działu gastronomii Hotelu „Beskid" w Nowym Sączu i Piotr Jarosz, właściciel „Gospody na Leśnej" w Krynicy-Zdroju.