Mówimy po krakosku odcinek 6 - o schabowym i sznyclu wiedeńskim

red.Zaktualizowano 

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)
Zapraszamy na kolejny odcinek naszego cyklu "Mówimy po krakosku". Dziś Leszek Mazan tłumaczy skąd wziął się w Galicji sznycel i jaka jest różnica pomiędzy nim, a kotletem schabowym. W każdy poniedziałek nasi znakomici krakauerolodzy i znawcy historii Galicji, Mieczysław Czuma i Leszek Mazan, wyjaśniają co oznaczają i skąd wzięły się typowe dla Krakowa słowa oraz powiedzenia.

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3