MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Na pokazy lotnicze w Gliwicach nie dało się dostać! Zobacz zdjęcia

Na pokazy lotnicze w Gliwicach nie dało się dostać! Zobacz zdjęcia

Budzenie Sienkiewki dla fanów motoryzacji. W centrum Kielc zaparkowały klasyki [FOTO]

Budzenie Sienkiewki dla fanów motoryzacji. W centrum Kielc zaparkowały klasyki [FOTO]

Polecamy

Garbarnia Kraków wróciła na zwcięską ścieżkę

Garbarnia Kraków wróciła na zwcięską ścieżkę

Zderzenie kilku samochodów pod Krakowem. Zablokowany jeden pas ruchu

Zderzenie kilku samochodów pod Krakowem. Zablokowany jeden pas ruchu

Wypadek na DK 79 w Trzebini. Samochód uderzył w skuter

Wypadek na DK 79 w Trzebini. Samochód uderzył w skuter