9 z 10
Stabilizatory, zagęstniki...

Stabilizatory, zagęstniki
Substancje te, opóźniające proces psucia i pomagające otrzymać odpowiednią konsystencję, znajdują się przede wszystkim w wyrobach cukierniczych, marynatach, sosach, jogurtach, żywności przetworzonej oraz przetworach owocowych.

Wpływ na zdrowie
Do tej grupy należy m.in. skrobia modyfikowana, którą Eksperci z Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności uznali za w pełni bezpieczną.

Czy wszystkie "E" takie dobre?
W tej grupie nie znajdują się żadne substancje o szczególnie negatywnym działaniu.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

To była demolka! Wisła rozpędza się przed decydującą batalią o ekstraklasę

To była demolka! Wisła rozpędza się przed decydującą batalią o ekstraklasę

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie

Polecamy

Drzewo runęło na zaparkowane samochody w Tarnowie. Uszkodzona linia energetyczna

Drzewo runęło na zaparkowane samochody w Tarnowie. Uszkodzona linia energetyczna

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Technik programista, technik gospodarki odpadami. Nowe klasy w technikach w Krakowie

Technik programista, technik gospodarki odpadami. Nowe klasy w technikach w Krakowie