13 z 14
Knedle serowe z Nowego Wiśnicza...
fot. Fot. archiwum

Knedle serowe z Nowego Wiśnicza

Składniki
75 dag twarogu
15 dag mąki
15 dag kaszy manny
2 jajka
30 dag powideł śliwkowych
5 dag masła
5 dag bułki tartej
5 dag cukru

Wykonanie
Twaróg przepuścić przez maszynkę. Dodać do niego mąkę, kaszę i jajka, zagnieść ciasto. Ukształtować z niego wałek, pokroić na dwucentymetrowe kawałki. Każdy rozgnieść płasko na placuszek, położyć na środek powidło i dokładnie zakleić. Maczając dłonie w mące utoczyć kulki. Gotować w lekko osolonej wodzie 3-5 minut do wypłynięcia knedli. Podawać polane stopionym masłem oraz posypane zrumienioną bułką i cukrem.
Przepis Beaty Majcher

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

"Magiczne" lustro, połączy na żywo zamki w Muszynie i Starej Lubowni

"Magiczne" lustro, połączy na żywo zamki w Muszynie i Starej Lubowni

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Polecamy

Na Woli Justowskiej stanie Jurajskie Centrum Edukacji Przyrodniczej

Na Woli Justowskiej stanie Jurajskie Centrum Edukacji Przyrodniczej

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe