https://gazetakrakowska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Pomysł na rozgrzewający obiad. Chilli con carne z nachosami [PRZEPIS]

mad
Chilli con carne z nachosami - zobacz łatwy przepis.
Chilli con carne z nachosami - zobacz łatwy przepis.
Wystarczy kilka składników i pyszne, rozgrzewające danie rodem z Teksasu gotowe. Zobaczcie przepis na chilli con carne z nachosami.

Zimno? Zrób rozgrzewające chili con carne z nachosami. Chili Con Carne to tradycyjna potrawa kuchni teksańsko-meksykańskiej, która jest najczęściej spoty-kana w Ameryce w barach typu fast food. To syte danie bazuje na mięsie - najczęściej wołowym. Istnieją również wersje wegańskie zwane chilli sin carne, wtedy mięso zastępowane jest soczewicą lub dynią.

Chilli con carne z nachosami [PRZEPIS]

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 120 g czerwonej fasolki z puszki
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 1 opakowanie Fix Chili con carne Knorr
  • 1 cebula
  • 100 g sera żółtego
  • 1 opakowanie chipsów nachos
  • 2 łyżki oleju
  • 300 ml wody

Sposób przygotowania:
Pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na patelni cebulę. Potem wrzuć mięso i smaż wszystko, od czasu do czasu mieszając.
Odcedź kukurydzę oraz fasolę i opłucz je w wodzie. Dodaj do mięsa.
Fix Chili con carne Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej całość na patelnie. Starannie wymieszaj wszystkie składniki i gotuj przez 5 minut.
Gotowe danie rozdziel do misek. Na wierzch każdej powbijaj po kilka chipsów nachos. Chili con carne podawaj posypane startym serem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska