17 z 18
Paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskimi...

Paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskimi

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
50 g mrożonych podgrzybków
1 cebula
1 kostka masła
1 pęczek natki pietruszki
100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki czarnuszki
1 jajko

Wykonanie
Na blacie rozkładamy gotowe ciasto francuskie. Podgrzybki po rozmrożeniu kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z cebulą na maśle. Do podgrzybków dodajemy posiekane orzechy oraz natkę pietruszki. Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem. Następnie na blacie rozkładamy ciasto francuskie. Przekładamy na nie farsz i całość zwijamy w rulon. Gotowy rulon kroimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie paszteciki przed włożeniem do piekarnika smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut, aż ciasto się zarumieni.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Wielka wyprzedaż leżaków pod hotelem Forum. Tak żegnają się popularne miejscówki

Wielka wyprzedaż leżaków pod hotelem Forum. Tak żegnają się popularne miejscówki

Remont plaży na Bagrach. Więcej betonu. Utrudnienia dla plażowiczów i spacerowiczów

Remont plaży na Bagrach. Więcej betonu. Utrudnienia dla plażowiczów i spacerowiczów

Polecamy

Całoroczny kalendarz alergika. Masz te objawy? Sprawdź, co i kiedy pyli

Całoroczny kalendarz alergika. Masz te objawy? Sprawdź, co i kiedy pyli

Znamy zwycięzców Digital Dragons Awards

Znamy zwycięzców Digital Dragons Awards

Remont na głównej drodze na południu Krakowa wystartował. Korki, korki!

Remont na głównej drodze na południu Krakowa wystartował. Korki, korki!