Czym faszerować jajka na Wielkanoc? Zobaczcie prosty i szybki przepis na faszerowane jajka.
Składniki
- 10 jajek
- 100 g chrupiącej sałatki Bakalland
- 4 gałązki tymianku
- 5 korniszonów
- 100 g pieczarek
- sól, pieprz
- majonez
Wykonanie
Jajka gotujemy i studzimy przed obraniem. Obrane jajka kroimy na połówki i delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Na patelni podsmażamy pieczarki z posiekanymi gałązkami tymianku, w trakcie smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Następnie korniszony, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wystudzonych pieczarek. Do wszystkich składników dodajemy Chrupiącą sałatkę i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowym farszem wykładamy jajka. W osobnym naczyniu ugniatamy żółtka z łyżką majonezu na gładką masę, a następnie za pomocą rękawa dekoracyjnego, wyciskamy żółtka na jajka. Całość ozdabiamy gałązkami tymianku i posypujemy pieprzem do smaku.

Wideo