https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy wielkanocne: jajka faszerowane pieczarkami i korniszonami [PRZEPIS]

mad
Wielkanocne jajka faszerowane.
Wielkanocne jajka faszerowane. materiały prasowe
Przepis na jajka faszerowane na Wielkanoc.

Czym faszerować jajka na Wielkanoc? Zobaczcie prosty i szybki przepis na faszerowane jajka.

Składniki

  • 10 jajek
  • 100 g chrupiącej sałatki Bakalland
  • 4 gałązki tymianku
  • 5 korniszonów
  • 100 g pieczarek
  • sól, pieprz
  • majonez

Wykonanie
Jajka gotujemy i studzimy przed obraniem. Obrane jajka kroimy na połówki i delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Na patelni podsmażamy pieczarki z posiekanymi gałązkami tymianku, w trakcie smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Następnie korniszony, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wystudzonych pieczarek. Do wszystkich składników dodajemy Chrupiącą sałatkę i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowym farszem wykładamy jajka. W osobnym naczyniu ugniatamy żółtka z łyżką majonezu na gładką masę, a następnie za pomocą rękawa dekoracyjnego, wyciskamy żółtka na jajka. Całość ozdabiamy gałązkami tymianku i posypujemy pieprzem do smaku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska