Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy wigilijne. Barszcz czerwony. Prosty przepis na świąteczny barszcz czerwony [PRZEPIS]

mad
Przepis na barszcz czerwony wigilijny. Barszcz czerwony to jedno z obowiązkowych dań wigilijnych. Z uszkami lub grochem smakuje wybornie. Zobaczcie przepis!

Przepis na wigilijny barszcz czerwony

Składniki

  • 3 kg ugotowanych buraków
  • 3 litry bulionu jarzynowego lub mięsnego
  • cebula podsmażona na łyżce masła
  • dwa ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ziarenka czarnego pieprzu
  • łyżeczka majeranku
  • łyżka octu

Wykonanie
Do wrzącego, przecedzonego bulionu włożyć ugotowane, obrane i pokrojone buraki oraz czosnek. Całość gotować na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz i podsmażoną cebulkę. Gotować jeszcze 5 minut. Następnie dodać majeranek i odstawić barszcz na całą noc. Odcedzić. Doprowadzić barszcz prawie do zagotowania, a następnie odstawić z ognia i dodać ocet, ewentualnie pieprz i sól.

Zobacz koniecznie:

Zobacz też:

Zobacz koniecznie:

Zobacz też:

Zobacz też:

Źródło: Agencja TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska