7 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Gołąbki z kaszą i grzybami...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/44/fe/5fd0b7cb72ae0_o_large.jpg)
fot. Fot. Mariusz Kapala
Potrawy wigilijne. Najlepsze przepisy na pyszne dania wigilijne [TOP 12] 20.12.20
Gołąbki z kaszą i grzybami
Składniki
cebula
olej
suszone grzyby
2 woreczki kaszy gryczanej
średniej wielkości kapusta
przyprawy
3 gotowane jajka
Przygotowanie
- Sparzyć kapustę w osolonym wrzątku. Następnie zdjąć liście.
- Ugotować kaszę oraz osobno grzyby do miękkości i przesmażyć na oleju z posiekana cebulą.
- Pokroić wcześniej ugotowane jajka w kostkę
- Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić przyprawami. Farsz nakładać na liście kapusty, złożyć w gołąbki i włożyć do żaroodpornego naczynia, wlać pół szklanki wody i odrobinę oleju.
- Gołąbki dusić pod przykryciem przez ok. półtorej godziny.