MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pikantna sałatka z bobu i białej fasoli Agnieszki Sznajder...
fot. Agnieszka Sznajder

Potrawy z bobem. 8 propozycji na dania z bobem naszych Czytelników [PRZEPISY]

Pikantna sałatka z bobu i białej fasoli Agnieszki Sznajder

Składniki
1 kg świeżego bobu
1 puszka białej fasoli
masło klarowane
pikantna czerwona papryka, ok. 3 cm dla średnio pikantnej potrawy
2 ząbki czosnku
kilka liści rukoli
sól
cukier

Wykonanie

Bób wrzucić do gotującej się lekko osolonej wody z dodatkiem szczypty cukru, gotować około 15 minut. Odcedzić, wystudzić i obrać ze skórki. Bób dobrze się obiera kiedy jest jeszcze ciepły, gdy za bardzo obeschnie twardnieje i trudniej jest ściągnąć skórkę.
Na patelni rozpuścić ok 2-3 łyżki masła klarowanego, obsmażyć drobno pokrojony czosnek i chili. Bób połączyć z białą fasolą oraz z masłem, wymieszać. Podawać ze świeżymi listkami rukoli.

Zobacz również

Echa meczów Jagiellonii i Śląska. Trenerzy mówili o tytule

Echa meczów Jagiellonii i Śląska. Trenerzy mówili o tytule

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Polecamy

Wieczysta awansowała do II ligi! Będzie się działo!

Wieczysta awansowała do II ligi! Będzie się działo!

Wielki sukces kajakarki Startu Nowy Sącz. Zdobyła historyczne złoto ME

Wielki sukces kajakarki Startu Nowy Sącz. Zdobyła historyczne złoto ME

Wypadek z udziałem ambulansu w Krakowie. Są osoby poszkodowane

Wypadek z udziałem ambulansu w Krakowie. Są osoby poszkodowane