MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kotlety z mortadeli...
fot. fot. pixabay

Potrawy z PRL, które jadaliśmy codziennie. Skusicie się teraz na takie dania? [PRZEPISY]

Kotlety z mortadeli
„Schabowy” to nie jest, ale jak się nie ma co się lubi…

Składniki
plastry mortadeli
jajko
mąka
bułka tarta
sól, pieprz, mielona papryka
tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Plastry mortadeli wymoczyć jak schabowe w bułce, rozbełtanym jajku z dodatkiem soli, pieprzu i papryki w proszki i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Zobacz również

"Potańcówcówka Majówka"  na Osiedlu Przybyszówka - relacja fotograficzna

"Potańcówcówka Majówka" na Osiedlu Przybyszówka - relacja fotograficzna

Koncert Urszuli Dudziak z okazji 10-lecia CK "Browar B." we Włocławku. Zdjęcia, wideo

Koncert Urszuli Dudziak z okazji 10-lecia CK "Browar B." we Włocławku. Zdjęcia, wideo

Polecamy

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Okupacja "Kamionki". Postęp w rozmowach studentów z władzami uczelni

Okupacja "Kamionki". Postęp w rozmowach studentów z władzami uczelni

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy