Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki faszerowane pastą z tuńczyka...

Przekąski do piwa. TOP 10 przekąsek naszych Czytelników do piwa i na imprezę [PRZEPISY]

Ogórki faszerowane pastą z tuńczyka

Składniki
2 puszki tuńczyka w zalewie własnej (170 g)
4 ogórki zielone
80g śliwek kalifornijskich
2 małe papryczki chilli
1 cytryna
1 mała czerwona cebula
1/2 pęczka kolendry
2 łyżki jogurtu naturalnego
1-2 łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Śliwki kalifornijskie, czerwoną cebulę oraz kolendrę drobno posiekać (część pozostawić do dekoracji), przełozyć do większej miski. Tuńczyka otworzyć, odciedzić i dodać do miski.
Papryczki chilli drobno posiekać, połowę dodać do miski, połowę zostawić do dekoracji. Cytrynę dokładnie umyć, osuszyć. Zetrzeć skórkę z całej cytryny (kilka skórek zostawić do dekoracji), wycisnąć 2 łyżki soku, całość dać do miski. Wymieszać składniki w misce, dodać jogurt naturalny i majonez, całość dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Umyte i osuszone ogórki pokroić na 2 cm odcinki, górę każdego ogórka lekko wydrążyć, powstanie miejsce na pastę tuńczykową. Na tak przygotowane ogórki nakładać pastę tuńczykową, górę udekorować posiekaną kolendrą i chilli oraz skórką z cytryny.

Zobacz również

Na trasie do Morskiego Oka wywrócił się koń ciągnący wóz

Na trasie do Morskiego Oka wywrócił się koń ciągnący wóz

Wielki sukces! Belsk Duży awansował i będzie miał II ligę siatkówki! [ZDJĘCIA]

Wielki sukces! Belsk Duży awansował i będzie miał II ligę siatkówki! [ZDJĘCIA]

Polecamy

Gol Krychowiaka pomógł pokonać obrońcę tytułu i zachować szanse na utrzymanie w lidze

Gol Krychowiaka pomógł pokonać obrońcę tytułu i zachować szanse na utrzymanie w lidze

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity