Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski. Kolorowa sałatka z polędwiczką, mango, serem kozim i mieszanką chrupiących orzechów [PRZEPIS]

mad
Sałatka z polędwiczką, mango, kozim serem i orzechami.
Sałatka z polędwiczką, mango, kozim serem i orzechami. materiały prasowe
Przepis na sałatkę z polędwiczką, mango, serem kozim i orzechami.

W długie wieczory nic tak nie poprawi humoru jak pyszna sałatka. Spróbujcie!

Składniki

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 1 duże mango
  • 100 g mieszanki orzechów Bakalland
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • sok z połowy cytryny
  • 100 gram sera koziego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • sól i pieprz do smaku


Wykonanie

Miks sałat wyłożyć na talerze (lub do jednego większego naczynia). Następnie na patelni podsmażyć pokrojoną w paski polędwiczkę. Mango pokroić w kostkę i ułożyć na sałacie, ser kozi delikatnie zetrzeć na tarce, dodać posiekane orzechy i również ułożyć na pozostałych składnikach. Tak samo postąpić z upieczonymi plastrami polędwicy.
Następnie w osobnym naczyniu przygotować sos: miód, sok z cytryny i musztardę wymieszać z sobą za pomocą energicznych ruchów, dodać szczyptę pieprzu i soli. Gotową sałatę polać sosem chwilę przed podaniem.

Zobacz też:
TOP 10 przepisów na pyszne sałatki

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska