5 z 8
Poprzednie
Następne
Przepis na dynię. TOP 7 propozycji naszych Czytelników na dania z dynią [PRZEPISY]
Wątróbka z dynią Doroty Wójcickiej
Składniki
300 g wątróbki drobiowej
ok.3-4 łyżki mąki pszennej
150 g oczyszczonej dyni (bez skórki i środka)
1 cebula
natka pietruszki
sól
olej do smażenia
Wykonanie
Oczyszczoną dynię pokroić w małą kostkę. Cebulę pokroić w piórka.
Wątróbkę opłukać, lekko osuszyć, obtoczyć w mące.
Na patelnię wlać olej, wyłożyć wątróbkę. Pomiędzy nią, wyłożyć cebulę, na wierzch posypać kostki dyni. Smażyć pod przykryciem ok. 3-4 minut. Po tym czasie wątróbkę przekręcić na drugą stronę, smażyć pod przykryciem następne 3-4 minuty. Usmażone danie posolić po wierzchu i posypać posiekaną natką pietruszki.