Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa ze szparagami „Francuska wiosna”...

Przepisy na szparagi. Zobacz TOP 10 propozycji na dania ze szparagami

Zupa ze szparagami „Francuska wiosna”

Składniki
400 g zielonych szparagów
pęczek włoszczyzny
2 ziemniaki
50 ml śmietany 12%
pieprz
sól
1 liść laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
100 g Chrupiącej sałatki Bakalland

Wykonanie
Włoszczyznę obrać, marchewkę pokroić na drobniejsze kawałki, pozostałe warzywa włożyć w całości. Ziemniaki obrać, pokroić i dodać do pozostałych warzyw. Wywar ugotować z dodatkiem liści laurowych oraz ziela angielskiego. Gdy warzywa będą już ugotowane, zostawić w wywarze marchewkę i ziemniaki, dodać pokrojone szparagi i gotować je do momentu, aż zmiękną. Zupę zblendować. Po osiągnięciu satysfakcjonującej nas gęstej i jednolitej konsystencji kremu, dodać śmietanę, uprzednio hartując ją niewielką ilością ciepłej zupy w osobnym naczyniu. Przed podaniem zupy dodać Chrupiącą sałatkę Bakalland.

Zobacz również

KM Stryków rozpoczyna pucharowy sezon w motocrossie. Zdjęcia

KM Stryków rozpoczyna pucharowy sezon w motocrossie. Zdjęcia

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

Polecamy

Wisła zagra w el. Ligi Europy. "Nie potraktujemy tego jak wycieczki turystycznej"

ROZMOWA
Wisła zagra w el. Ligi Europy. "Nie potraktujemy tego jak wycieczki turystycznej"

Świątek i Sabalenka o krok od wyjątkowego rekordu

Świątek i Sabalenka o krok od wyjątkowego rekordu

Coraz bliżej ukończenia budowy pawilonu dla szympansów i makaków w krakowskim zoo

Coraz bliżej ukończenia budowy pawilonu dla szympansów i makaków w krakowskim zoo