https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy wielkanocne. Sos do jajek. Wielkanocny sos chrzanowy z rzeżuchą

mad
Zobacz przepis na pyszny wielkanocny sos do jajek.
Zobacz przepis na pyszny wielkanocny sos do jajek. Agnieszka Sznejder
Przepis na sos chrzanowy z dodatkiem rzeżuchy do jajek.

Sos do jajek na Wielkanoc. - Do jajka polecam sos chrzanowy z dodatkiem ogórka kiszonego, jogurtu greckiego i pysznej zielonej rzeżuchy – mówi Agnieszka Sznajder, autorka bloga Apetyczna Babeczka.

Składniki

  • korzeń chrzanu (ok. 10 cm), zastępczo chrzan gotowy ze słoiczka ok. 2-3 łyżeczki
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego lub innego gęstego jogurtu (jeśli nie liczycie kalorii możecie dodać śmietanę 18 proc.)
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżeczki musztardy
  • rzeżucha
  • pieprz

Wykonanie
Ogórki drobno pokroić, dobrze wyrośniętą rzeżuchę ściąć nożyczkami. Chrzan obrać i zatrzeć na drobnej tarce. Połączyć wszystkie składniki, doprawić. Gotowy sos można udekorować rzeżuchą. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

M
Marta
Ja nie trę chrzanu, daję gotowy z Krakusa, cały słoiczek i jest idealnie!
Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska