Sos do jajek na Wielkanoc. - Do jajka polecam sos chrzanowy z dodatkiem ogórka kiszonego, jogurtu greckiego i pysznej zielonej rzeżuchy – mówi Agnieszka Sznajder, autorka bloga Apetyczna Babeczka.
Składniki
- korzeń chrzanu (ok. 10 cm), zastępczo chrzan gotowy ze słoiczka ok. 2-3 łyżeczki
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu greckiego lub innego gęstego jogurtu (jeśli nie liczycie kalorii możecie dodać śmietanę 18 proc.)
- 2 ogórki kiszone
- 2 łyżeczki musztardy
- rzeżucha
- pieprz
Wykonanie
Ogórki drobno pokroić, dobrze wyrośniętą rzeżuchę ściąć nożyczkami. Chrzan obrać i zatrzeć na drobnej tarce. Połączyć wszystkie składniki, doprawić. Gotowy sos można udekorować rzeżuchą.

Wideo