https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przetwory. Kapusta ukiszona w trzy dni [PRZEPIS]

mad
Kapustę można ukisić w trzy dni!
Kapustę można ukisić w trzy dni! pixabay.com
Przepis na kapustę kiszoną.

Przepisem na ekspresową kapustę kiszoną podzieliła się Maria Szymczak z Brzeska.

Składniki

  • kapusta
  • sól
  • woda z odcedzonych ziemniaków
  • kawałek razowego chleba

Wykonanie
Kapustę skroić cienko nożem, lekko posolić, a po pół godziny wycisnąć, aby odeszła gorycz. Włożyć do kamiennego garnka, zalać wodą odcedzoną z gotowania ziemniaków, dodać kawałek razowego chleba i postawić w ciepłym miejscu. Kapusta jest ukiszona po trzech dniach.

Zobacz koniecznie:TOP 7 zdrowych koktajli naszych Czytelników

Zobacz koniecznie:TOP 10 przekąsek do piwa na mundial


Zobacz też:
Przepisy na dania z bobem naszych Czytelników

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska