11 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Prosty keczup domowy ...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/9a/9b/5d19b7a08db40_o_large.jpg)
fot. 123 rf
Przetwory z pomidorów: przeciery, ketchupy, sosy, pomidory suszone w oliwie [PRZEPISY]
Prosty keczup domowy
5 kg pomidorów
0,5 kg cebuli
ocet winny
cukier
sól
1 opakowanie papryki czerwonej mielonej (słodka lub ostra, albo pół na pół - zależy od smaku)
Wykonanie
Pomidory pokroić z cebulą i przyprawami, gotować do rozgotowania i przetrzeć przez sito. Do przetartej masy dodać filiżankę octu winnego (ilość octu zależy od smaku), cukier i sól do smaku, 1 torebkę papryki czerwonej. Gotować, mieszając do czasu do czasu, do momentu, aż sos stanie się gęsty (minimum 2 godziny). Przełożyć do wyparzonych słoików i zapasteryzować.
Przepis Marty Góry