5 z 8

fot. pixabay.com
Zrób pyszne cisto marchewkowe. Mamy przepis
Mamy przepis na ciasto marchewkowe.
Dodajemy także startą marchewkę na najmniejszych oczkach tarki. Całość mieszamy trzepaczką.
Przelewamy ciasto do tortownicy (u mnie o średnicy 24 cm). Piec przez 45 minut w temp. 180 stopni (góra dół, bez termoobiegu). Ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
6 z 8

fot. pixabay.com
Tak zrobisz pyszne cisto marchewkowe
Zrób puszyste ciasto marchewkowe.
Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, cynamon, miksujemy. Pod koniec dodajemy mascarpone, miksujemy aż powstanie gładki, sztywny krem..
7 z 8

fot. pixabay.com
Mamy przepis na pyszne cisto marchewkowe
Pyszne ciasto marchewkowe. Tak je zrobisz
Na schłodzone ciasto nakładamy masę śmietanową, dekorujemy pokrojonymi orzechami włoskimi. Wkładamy do lodówki. Smacznego!