
Bistro Durum, Rynek Podgórski 9
A: Pierogi z wędzonym ziemniakiem / oscypek / sos beurre blanc
Łazanki z paloną kiszoną kapustą / wołowina / żółtko
Gruszka / parmezan / wino
B: Pierogi z wędzonym ziemniakiem / oscypek / sos beurre blanc
Tagliatelle / pesto chlebowe / czosnek / bazylia
Panna cotta / kozi ser / malina / słony karmel

Zakładka, Józefińska 2
A:
Łosoś marynowany w sosie sojowym, mus koperkowy , krakers
Boczek ziołowy, purée z buraka, sałatka z buraka z kozim serem na ciepło, kompresowane jabłka, estragon
Sorbet mango, tapioka kokosowa, karmelizowany ananas
B:
Tatar z pieczonego selera z majonezem z borowików, orzechy laskowe
Brokuł, purée z brokuła, Beurre Blanc cytrynowy, kulki z zakwasu, majonez koperkowy, papryka wędzona
Mus kawowy, pralina migdałowa, czekolada

Bistro Beta, św. Gertrudy 12
A: Pierogi z wędzonym ziemniakiem / oscypek / sos beurre blanc
Tagliatelle / pesto chlebowe / czosnek / bazylia
Panna cotta / kozi ser / malina / słony karmel
B:
Kluseczki serowe | popcorn z kaszy gryczanej | jarmuż | ziołowe masło
Jesiotr | warzywa z winnej pary | chutney z cebuli
Parfait | suszona śliwka | hibiskus

Boccanera, św. Tomasza 15
A:
Duszone w ciemnym piwie chorizo / czerwona cebula / miód / chili
Boczek z wieprzowiny jabłkowej w glazurze z miso(czosnek, soja, kombu, bulion wieprzowy) / karmelizowane jabłko / kiszona kapusta
Budino karmelowe
B:
Zapiekane na połówce muszli małże / Parmigiano Reggiano / masło / cytryna
Kalafior pieczony w przyprawach (garam masala) / aioli z pieczonego czosnku i zielonej cebulki
Tapioka kokosowa /mus mango / marakuja