
45 restauracji festiwalowych w Krakowie >> Przejdź dalej >>
Menu A
1. Śledź marynowany w trzech odsłonach: w cebuli, w śmietanie i jabłku, w sosie musztardowym
2. Domowe pierogi podawane z omastą z cebulki oraz śmietaną (z kaszanką, po chłopsku ze smażonym boczkiem, ruskie, z kapustą i grzybami)
3. Bułeczka drożdżowa z malinami i kruszonką
Menu B
1. Tatar z młodych buraków z kozim serem oraz sosem ze świeżych ziół
2. Wegetariańskie domowe pierogi podawane z omastą z cebulki oraz śmietaną (z soczewicą, z pastą z bakłażana, z ciecierzycą, ze szpinakiem)
3. Wegańska szarlotka z cynamonem
Smakołyki Restauracja, ulica Straszewskiego 28
Menu A
1. Consommé pomidorowe, polędwica z dorsza, salsa pomidorowa
2. Udko z kurczaka, kumpir krakowski, majonez z krwawnika, strączki
3. Lody truskawkowe, galaretka z białego wina, oliwki marynowane
Menu B
1. Gołąbki z kuskusem, botwinka, majonez z majeranku
2. Łazanki, młoda kapusta, kalarepa, koperek
3. Piszinger z andrutów kaliskich, ganache czekoladowy, czereśnie
Art, ulica Kanonicza 15
Menu A
1. Tajska zupa bazyliowa z warzywami, ryżem i chrupiącymi krążkami kalmara
2. Sushi set - 14 kawałków:6x futomaki z łososiem, awokado, serek, ogórek, 8x krewetki w panko, ogórek, tykwa - owinięte awokado
3. Lody matcha, pierożki gyoza z jabłkiem
Menu B
1. Koreańska, pikantna, sałatka kimchi
2. Sushi set wege - 14 kawałków: 6x futomaki z batatem, awokado, ogórek, tykwa, oshinko, 8x uramaki z tofu w tempurze, tykwa, ogórek - owinięte awokado z sosem spicy mayo
3. Tapioka na mleku kokosowym z malinami