Menu A
1. Brioche z pâté z kurzych wątróbek - pâté z wątróbki z palonym masłem, grzanka brioche, konfitura demi-glace malinowa
2. Łosoś na pappardelle - filet z łososia, sos limonkowy, fenkuł, pesto z suszonych krewetek, szpinak, cukinia, brokuły
3. Wegańska tarta czekoladowa z malinami - ciasto orzechowo-daktylowe z kremem czekoladowym i świeżymi malinami
Menu B
1. Mezze z brukselkami - pieczone brukselki z czosnkiem, granat, twarożek z tofu, pistacje
2. Ronda pizza patate - ciasto ronda, wegański beszamel, wegański ser mozzarella, plastry ziemniaka, salsa z nowalijek
3. Wegańska tarta czekoladowa z malinami - ciasto orzechowo-daktylowe z kremem czekoladowym i świeżymi malinami
ORZO people-music-nature, ulica Lipowa 4a
Menu A
1. Bulion z kaczki, domowy makaron jajeczny, balotyna z kaczki i sielskiego kurczaka faszerowana grzybami
2. Pierś z kaczki sous vide, burak glazurowany, puree z młodej marchewki, sos rabarbarowy
3. Deser inspirowany Mozartkugeln, słynnymi pralinami - Krem czekoladowy z domowym marcepanem i ganache czekoladowym oraz pistacjami w formie monoporcji
Menu B
1. Pieczony burak infuzowany malinami, kozi ser i świeżo tarty chrzan
2. Stek z pieczonego selera, mus z jabłka i cebuli, włoskie orzechy, boczniaki z patelni
3. Gruszka gotowana w słodkim syropie, solony karmel, polskie truskawki
Zaide, ulica Mikołajska 20
Menu A
1. Pfo - Zupa pho na bulionie z kurczaka zagrodowego z dodatkiem kolendry, cynamonu, kardamonu i pieprzu syczuańskiego. Podawana z kiełkami fasoli mung, półpłynnym jajkiem, grzybami enokitake oraz pierożkami won ton z wołowiną
2. Gyu Yaki - smażony makaron z patelni z brokułami i długo marynowaną wołowiną medium rare z sosem na bazie wina mirin oraz przypraw z dodatkiem sezamu, grzybów shimeji, kolendry, dymki i sosu sojowego
3. Mai 'a spice - banan smażony w miodzie i imbirze podany z sosem czekoladowym
Menu B
1. Mix warzyw piklowanych na sposób japoński: burak, papryczka pepperoni, korzeń lotosu
2. Tofu Katsu - kotlet z tofu w chrupiącej panierce podany w curry na bazie mleka kokosowego wraz z marchewką, cebulą, garam masala i pieprzem. Całość podana z grzybkami shimeji, ryżem jaśminowym w towarzystwie dymki, kolendry, migdałów oraz pomidorków koktajlowych
3. Tofurnik z mango - kasza jaglana wraz z tofu i mlekiem kokosowym podany z musem mango
Hilo Bistro & Bar Bar, ulica Bożego Ciała 12
Menu A
1. Zupa Minestrone z sezonowych warzyw
2. Polędwica wołowa, smażone wiosenne warzywa w sosie sojowym i ostrygowym, orzechy
3. Lody truskawkowe
Menu B
1. Zupa Minestrone z sezonowych warzyw
2. Pieczone bakłażany i kalafior z Zatarem, sos z Tahini, cytryny i mięty, posypka Dukkah z orzechów, nasion i przypraw
3. Lody truskawkowe