5 z 46


Menu A
1. Brioche z pâté z kurzych wątróbek - pâté z wątróbki z palonym masłem, grzanka brioche, konfitura demi-glace malinowa

2. Łosoś na pappardelle - filet z łososia, sos limonkowy, fenkuł, pesto z suszonych krewetek, szpinak, cukinia, brokuły

3. Wegańska tarta czekoladowa z malinami - ciasto orzechowo-daktylowe z kremem czekoladowym i świeżymi malinami

Menu B
1. Mezze z brukselkami - pieczone brukselki z czosnkiem, granat, twarożek z tofu, pistacje

2. Ronda pizza patate - ciasto ronda, wegański beszamel, wegański ser mozzarella, plastry ziemniaka, salsa z nowalijek

3. Wegańska tarta czekoladowa z malinami - ciasto orzechowo-daktylowe z kremem czekoladowym i świeżymi malinami

ORZO people-music-nature, ulica Lipowa 4a

6 z 46


Menu A
1. Bulion z kaczki, domowy makaron jajeczny, balotyna z kaczki i sielskiego kurczaka faszerowana grzybami

2. Pierś z kaczki sous vide, burak glazurowany, puree z młodej marchewki, sos rabarbarowy

3. Deser inspirowany Mozartkugeln, słynnymi pralinami - Krem czekoladowy z domowym marcepanem i ganache czekoladowym oraz pistacjami w formie monoporcji

Menu B
1. Pieczony burak infuzowany malinami, kozi ser i świeżo tarty chrzan

2. Stek z pieczonego selera, mus z jabłka i cebuli, włoskie orzechy, boczniaki z patelni

3. Gruszka gotowana w słodkim syropie, solony karmel, polskie truskawki

Zaide, ulica Mikołajska 20

7 z 46



Menu A

1. Pfo - Zupa pho na bulionie z kurczaka zagrodowego z dodatkiem kolendry, cynamonu, kardamonu i pieprzu syczuańskiego. Podawana z kiełkami fasoli mung, półpłynnym jajkiem, grzybami enokitake oraz pierożkami won ton z wołowiną

2. Gyu Yaki - smażony makaron z patelni z brokułami i długo marynowaną wołowiną medium rare z sosem na bazie wina mirin oraz przypraw z dodatkiem sezamu, grzybów shimeji, kolendry, dymki i sosu sojowego

3. Mai 'a spice - banan smażony w miodzie i imbirze podany z sosem czekoladowym

Menu B
1. Mix warzyw piklowanych na sposób japoński: burak, papryczka pepperoni, korzeń lotosu

2. Tofu Katsu - kotlet z tofu w chrupiącej panierce podany w curry na bazie mleka kokosowego wraz z marchewką, cebulą, garam masala i pieprzem. Całość podana z grzybkami shimeji, ryżem jaśminowym w towarzystwie dymki, kolendry, migdałów oraz pomidorków koktajlowych

3. Tofurnik z mango - kasza jaglana wraz z tofu i mlekiem kokosowym podany z musem mango

Hilo Bistro & Bar Bar, ulica Bożego Ciała 12

8 z 46


Menu A
1. Zupa Minestrone z sezonowych warzyw

2. Polędwica wołowa, smażone wiosenne warzywa w sosie sojowym i ostrygowym, orzechy

3. Lody truskawkowe

Menu B
1. Zupa Minestrone z sezonowych warzyw

2. Pieczone bakłażany i kalafior z Zatarem, sos z Tahini, cytryny i mięty, posypka Dukkah z orzechów, nasion i przypraw

3. Lody truskawkowe

Nota_Resto by Tomasz Leśniak, ulica Św. Krzyża 17

Pozostało jeszcze 38 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Do Centrum Muzyki pójdziemy na poranną kawę. I na imprezę urodzinową z dzieckiem

Do Centrum Muzyki pójdziemy na poranną kawę. I na imprezę urodzinową z dzieckiem

Te prace rzadko opuszczają magazyny. Opowiedzą o kruchości dzieł sztuki

Te prace rzadko opuszczają magazyny. Opowiedzą o kruchości dzieł sztuki

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche

Zobacz również

Deszcz nad Krakowem. Duże utrudnienia na ulicach. Tworzą się korki!

Deszcz nad Krakowem. Duże utrudnienia na ulicach. Tworzą się korki!

Jaskinia Mroźna ponownie otwarta dla turystów. Co warto wiedzieć przed wizytą

Jaskinia Mroźna ponownie otwarta dla turystów. Co warto wiedzieć przed wizytą