5 z 46


Menu A
1. Brioche z pâté z kurzych wątróbek - pâté z wątróbki z palonym masłem, grzanka brioche, konfitura demi-glace malinowa

2. Łosoś na pappardelle - filet z łososia, sos limonkowy, fenkuł, pesto z suszonych krewetek, szpinak, cukinia, brokuły

3. Wegańska tarta czekoladowa z malinami - ciasto orzechowo-daktylowe z kremem czekoladowym i świeżymi malinami

Menu B
1. Mezze z brukselkami - pieczone brukselki z czosnkiem, granat, twarożek z tofu, pistacje

2. Ronda pizza patate - ciasto ronda, wegański beszamel, wegański ser mozzarella, plastry ziemniaka, salsa z nowalijek

3. Wegańska tarta czekoladowa z malinami - ciasto orzechowo-daktylowe z kremem czekoladowym i świeżymi malinami

ORZO people-music-nature, ulica Lipowa 4a

6 z 46


Menu A
1. Bulion z kaczki, domowy makaron jajeczny, balotyna z kaczki i sielskiego kurczaka faszerowana grzybami

2. Pierś z kaczki sous vide, burak glazurowany, puree z młodej marchewki, sos rabarbarowy

3. Deser inspirowany Mozartkugeln, słynnymi pralinami - Krem czekoladowy z domowym marcepanem i ganache czekoladowym oraz pistacjami w formie monoporcji

Menu B
1. Pieczony burak infuzowany malinami, kozi ser i świeżo tarty chrzan

2. Stek z pieczonego selera, mus z jabłka i cebuli, włoskie orzechy, boczniaki z patelni

3. Gruszka gotowana w słodkim syropie, solony karmel, polskie truskawki

Zaide, ulica Mikołajska 20

7 z 46



Menu A

1. Pfo - Zupa pho na bulionie z kurczaka zagrodowego z dodatkiem kolendry, cynamonu, kardamonu i pieprzu syczuańskiego. Podawana z kiełkami fasoli mung, półpłynnym jajkiem, grzybami enokitake oraz pierożkami won ton z wołowiną

2. Gyu Yaki - smażony makaron z patelni z brokułami i długo marynowaną wołowiną medium rare z sosem na bazie wina mirin oraz przypraw z dodatkiem sezamu, grzybów shimeji, kolendry, dymki i sosu sojowego

3. Mai 'a spice - banan smażony w miodzie i imbirze podany z sosem czekoladowym

Menu B
1. Mix warzyw piklowanych na sposób japoński: burak, papryczka pepperoni, korzeń lotosu

2. Tofu Katsu - kotlet z tofu w chrupiącej panierce podany w curry na bazie mleka kokosowego wraz z marchewką, cebulą, garam masala i pieprzem. Całość podana z grzybkami shimeji, ryżem jaśminowym w towarzystwie dymki, kolendry, migdałów oraz pomidorków koktajlowych

3. Tofurnik z mango - kasza jaglana wraz z tofu i mlekiem kokosowym podany z musem mango

Hilo Bistro & Bar Bar, ulica Bożego Ciała 12

8 z 46


Menu A
1. Zupa Minestrone z sezonowych warzyw

2. Polędwica wołowa, smażone wiosenne warzywa w sosie sojowym i ostrygowym, orzechy

3. Lody truskawkowe

Menu B
1. Zupa Minestrone z sezonowych warzyw

2. Pieczone bakłażany i kalafior z Zatarem, sos z Tahini, cytryny i mięty, posypka Dukkah z orzechów, nasion i przypraw

3. Lody truskawkowe

Nota_Resto by Tomasz Leśniak, ulica Św. Krzyża 17

Pozostało jeszcze 38 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Puszcza Niepołomice grała bez presji, ale i tak niewiele zdziałała

Puszcza Niepołomice grała bez presji, ale i tak niewiele zdziałała

Awans nie rozleniwił „Słoni”. Bruk-Bet Termalica rozbija Miedź w Legnicy

Awans nie rozleniwił „Słoni”. Bruk-Bet Termalica rozbija Miedź w Legnicy

Babymetal w Krakowie. Trzy Japonki, ostre brzmienie i tłumy fanów w Tauron Arenie

Babymetal w Krakowie. Trzy Japonki, ostre brzmienie i tłumy fanów w Tauron Arenie

Zobacz również

Remont na głównej drodze na południu Krakowa wystartował. Korki, korki!

Remont na głównej drodze na południu Krakowa wystartował. Korki, korki!

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa