Menu A
1. Krem z ogórka małosolnego, warzywne żelki, tortellini z gęsi
2. Kompozycja z białych ryb w sosie z małży, chrupiące warzywa, pieczywo własnego wypieku
3. Lody z rokitnika, czekoladowa prażynka, domowa konfitura
Menu B
1. Mini burger z cieciorki i młodych buraków, grillowany boczniak, wegański majonez (VEGAN, GLUTENFREE )
2. Wędzony stek z młodej kapusty, chipsy jaglane, sałatka tabule (VEGAN, GLUTENFREE )
3. Wybór wegańskich cukierków i żelek, owocowa piana (VEGAN, GLUTENFREE )
Trattoria Degusti, ulica Floriańska 28
Menu A
1. Pstrąg ojcowski, konfitura z czerwonej kapusty, marynowana cukinia
2. Flambirowane polędwiczki wieprzowe marynowane w tymianku , purée z kalafiora, rodzynki, dressing truflowy
3. Mus Królowej Bony
Menu B
1. Wegański tatar z marchewki a'la łosoś
2. Faszerowane kwiaty cukinii, purée z batata, blanszowany szpinak, piklowane pomidorki
3. Bezsernik z musem ze świeżych malin
Bon Ami, ulica Kanonicza 11
Menu A
1. Fasolka szparagowa w słodkiej paście miso, mirin, zielona cebulka
2. Zestaw sushi 16 szt. - URAMAKI Orange DRAGON - opiekany łosoś, krewetki w tempurze, awokado, glony goma wakame, sos szafranowo-szampanowy, tobiko / 10 szt oraz FUTOMAKI - kurczak karaage, marchewka julienne, oshinko - rzepa marynowana, sos imbirowi-sojowy / 6 szt
3. Lody z zielonej herbaty matcha, sos limonkowa-kokosowy, chipsy ryżowe
Menu B
1. Fasolka szparagowa w słodkiej paście miso, mirin, zielona cebulka
2. Zestaw sushi 16 szt. - URAMAKI Green roll - awokado, cukinia w tempurze, ogórek, zielona cebulka, sałata, kremowy serek, sezam / 10 szt oraz FUTOMAKI - kampyo, grzyby shitake, marchewka julienne, fasolka Adzuki / 6 szt
3. Lody z zielonej herbaty matcha, sos limonkowa-kokosowy, chipsy ryżowe
Musso Sushi, ulica SUKIENNICZA 8
Menu A
1. Regionalna zupa kminkowa, szpecle, chipsy z kiełbasy lisieckiej
2. Stek z schabu z kością na parzybrodzie z jabłkami w majeranku i miodzie
3. Szara reneta zapiekana z bakaliami i tapioką gotowaną w mleku kokosowym, słony karmel
Menu B
1. Krem z bobu i mięty, młode ziemniaki, koperek, oscypek
2. Gołąbki z młodej kapusty z kaszą bulgur, szparagami i porem zapiekane w sosie holenderskim
3. Galicyjskie pierogi z śliwką moczoną w grzańcu, kwaśna śmietana, kruszonka orzechową