1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Sałatki do dań z grilla. Kliknijcie w galerię i zobaczcie...
fot. pixabay.com

Sałatki do dań z grilla. Kliknijcie w galerię i zobaczcie nasze propozycje.

2 z 12
Sałatka do grilla: sałatka z ziemniaków, fasoli i ogórków...
fot. Fot. Paweł Epler

Sałatka do grilla: sałatka z ziemniaków, fasoli i ogórków

Składniki
szklanka ugotowanej, białej fasoli typu Jaś
kilka młodych ziemniaków, ugotowanych i pokrojonych w kostkę
2 ogórki kiszone pokrojone w kostkę
cebulka dymka drobno posiekana
1/4 szklanki oleju
łyżka musztardy

Wykonanie
Ziemniaki i ogórka wymieszać razem, a następnie z ugotowaną fasolą. Dodać posiekaną drobno dymkę. Olej wymieszać z musztardą i wlać do warzyw. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis Agnieszki Delkowskiej

3 z 12
Sałatka do grilla: sałatka finezyjna...
fot. Fot. Orchidea Creativ Group

Sałatka do grilla: sałatka finezyjna

Składniki
mieszanka sałat z roszponką np. finezja mix marki Eisberg (cykoria sałatowa radicchio, roszponka, sałata fryzyjska) – 150 g
70 g wędzonego łososia
6 minikulek mozzarelli
1/2 czerwonej papryki
1/2 czerwonej cebuli

Dressing
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
rozmaryn
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Gotową mieszankę sałat z roszponką przełożyć do miseczki. Umytą paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa połączyć w miseczce z łososiem oraz mozzarellą. Całość polać przygotowanym dressingiem.

4 z 12
Sałatka do grilla: sałatka z gruszką, orzechami i żółtym...
fot. Fot. Katarzyna Jaworek.

Sałatka do grilla: sałatka z gruszką, orzechami i żółtym serem

Składniki

5 liści sałaty kruchej
5 liści sałaty masłowej
1 gruszka
3 dag orzechów włoskich
5 dag sera żółtego
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka śmietany 18%
sok z cytryny
cukier

Wykonanie
Liście sałaty opłukać, rozdrobnić na mniejsze kawałki. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Ser żółty pokroić w niewielką kostkę.
Gruszkę, orzechy oraz ser dodać do sałaty. Delikatnie połączyć wszystkie składniki.
Jogurt naturalny wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny oraz cukrem. Przygotowanym dresingiem polać sałatkę.
Przepis Katarzyny Jaworek

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Prezydent Krakowa w kościele w Tyńcu. Są dodatkowe fundusze na renowację zabytku

Prezydent Krakowa w kościele w Tyńcu. Są dodatkowe fundusze na renowację zabytku

W Krakowie rozpędza się budowa nowej ważnej ulicy. Będzie miała prawie trzy kilometry

W Krakowie rozpędza się budowa nowej ważnej ulicy. Będzie miała prawie trzy kilometry

To nie żart. Tramwaje zaczęły jeździć po wąskich ulicach Kazimierza

To nie żart. Tramwaje zaczęły jeździć po wąskich ulicach Kazimierza

Zobacz również

Prezydent Krakowa w kościele w Tyńcu. Są dodatkowe fundusze na renowację zabytku

Prezydent Krakowa w kościele w Tyńcu. Są dodatkowe fundusze na renowację zabytku

Schronisko na Kondratowej "miarą upadku i znakiem końca tradycji budowania z drewna"?

Schronisko na Kondratowej "miarą upadku i znakiem końca tradycji budowania z drewna"?