https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sarmackie śledzie marynowane w miodzie i soku z cytryny [PRZEPIS]

Sylwia Ładyga
Przepis na pyszne śledzie sarmackie marynowane w miodzie i soku z cytryny.

Sylwia Ładyga jest autorką bloga Ostra na słodko. Uczestniczyła w ostatniej edycji kulinarnego show Master Chef. Poleca pyszne śledzie.

Składniki

  • 50 dag filetów śledziowych (matiasów)
  • 3/4 szklanki oliwy
  • 5 łyżek płynnego miodu wielokwiatowego
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 2 średnie cebule
  • pieprz ziarnisty
  • sól
  • ziele angielskie liść laurowy

Wykonanie

Oliwę, miód i sok z cytryny podgrzać do momentu, aż powstanie jednolita zalewa, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokruszony liść, ziele oraz sól i pieprz.

Tak przygotowaną marynatą zalać śledzie i zostawić na całą noc w lodówce.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

C
Citytaste.pl
Wygląda smacznie :)
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska