Sylwia Ładyga jest autorką bloga Ostra na słodko. Uczestniczyła w ostatniej edycji kulinarnego show Master Chef. Poleca pyszne śledzie.
Składniki
- 50 dag filetów śledziowych (matiasów)
- 3/4 szklanki oliwy
- 5 łyżek płynnego miodu wielokwiatowego
- 5 łyżek soku z cytryny
- 2 średnie cebule
- pieprz ziarnisty
- sól
- ziele angielskie liść laurowy
Wykonanie
Oliwę, miód i sok z cytryny podgrzać do momentu, aż powstanie jednolita zalewa, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokruszony liść, ziele oraz sól i pieprz.
Tak przygotowaną marynatą zalać śledzie i zostawić na całą noc w lodówce.
Źródło: Dzień Dobry TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?