5 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Osoby z zespołem nadwrażliwego jelita, nie powinnaś jeść czereśni surowych. Mogą za to jeść te owoce lekko obgotowane.
6 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Czereśni nie powinniśmy też jeść przed posiłkami ciężkostrawnymi, bogatymi między innymi w rośliny strączkowe
7 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Czereśni nie powinniśmy też jeść jeśli planujemy jeść mięso. Owoce te spowalniają trawienie białka zawartego w mięsie.
8 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Czereśnie mają szereg pozytywnych cech! Między innymi oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii, zapobiegają procesom starzenia, dostarczają wiele ważnych makroskładników, są syte i nietuczące.