Tym razem festiwal zaprezentuje się w konwencji retro. Na moment przeniesiemy się do czasów PRL-u, lecz w nieco nowocześniejszej odsłonie.
Możemy się spodziewać wszystkiego, co najlepsze i najsmaczniejsze - tradycyjnych wędlin, chrupiącego pieczywa, świeżo tłoczonych soków, lemoniady na bazie małopolskich wód mineralnych, kawy w niecodziennym wydaniu. „Gazeta Krakowska”, która jest patronem wydarzenia zaprasza do rozsmakowania się w produktach regionalnych, tradycyjnych i lokalnych, smakach znanych z dzieciństwa, kojarzonych z kuchnią domową, ale także dotąd nieodkrytych.
W ramach festiwalu przewidziano wiele atrakcji. Będą konkursy na posiekanie jak największej ilości cebuli, rozpoznawanie smaków z zamkniętymi o czami, a dla najmłodszych konkurs Master Chef Junior. Będą pokazy gotowania, fotobudka i rodzinne karaoke. Na uczestników festiwalu czekają też specjalnie wkomponowane w konwencję czasów PRL-u strefy, m.in. grillowa, wypoczynku, zabaw dla dzieci i atrakcji na scenie.
W kinie letnim zobaczymy kultowego „Misia”, „Rejs” i „Rozmowy kontrolowane”.
Start festiwalu w niedzielę o godz. 14.
Kraków dziś i przed laty. Jak się zmienił? [PORÓWNAJ ZDJĘCIA]
WIDEO: Co Ty wiesz o Krakowie - odcinek 20
Autor: Gazeta Krakowska, Dziennik Polski, Nasze Miasto
Follow https://twitter.com/gaz_krakowska