MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Czerwony koktajl  z buraków Andżeliki Knop...
fot. Andżelika Knop

Smoothie - przepisy. TOP 7 pomysłów na zdrowe koktajle naszych Czytelników [PRZEPISY]

Czerwony koktajl z buraków Andżeliki Knop

Składniki

2 pieczone buraki
400 ml soku marchwiowego, świeżo wyciskanego
seler naciowy
ok. 1 cm świeżego imbiru
woda

Wykonanie

Buraki umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki. Ułożyć je na blasze do pieczenia, skropić oliwą i oprószyć solą morską. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gdy buraki zrobią się miękkie, wyjąć je z piekarnika i wystudzić. Następnie pokroić je na małe kawałki, przełożyć do blendera, dodać pokrojony seler naciowy, sok marchwiowy oraz starty imbir. Miksować, aż do uzyskania płynnej konsystencji. W razie potrzeby (gdy wyjdzie nam bardziej mus niż koktajl) dodać wodę mineralną i ponownie zmiksować.

Zobacz również

XX jubileuszowy Turniej Rycerski na zamku w Będzinie. Zobaczcie, co się tam działo!

XX jubileuszowy Turniej Rycerski na zamku w Będzinie. Zobaczcie, co się tam działo!

Żużlowa GP. Zmarzlik trzeci, Kubera czwarty w Pradze, wygrał Vaculik

Żużlowa GP. Zmarzlik trzeci, Kubera czwarty w Pradze, wygrał Vaculik

Polecamy

Tragiczny pożar w bloku na osiedlu w Trzebini. Zginął mężczyzna

Tragiczny pożar w bloku na osiedlu w Trzebini. Zginął mężczyzna

Trzy osoby poszkodowane w porannym wypadku w Izdebniku

Trzy osoby poszkodowane w porannym wypadku w Izdebniku

Oto główny kandydat na trenera Wisły Kraków

Oto główny kandydat na trenera Wisły Kraków