International Cooking Day – Kultura, Muzyka i Smaki Świata w Charytatywnym Celu to wydarzenie, które w tym roku zorganizowane zostało po raz trzydziesty. Jego uczestnicy tradycyjnie spotkali się w głównej siedzibie uczelni przy ul. Grunwaldzkiej 17 o godzinie 12.30.
Uczestnicy mieli okazję skosztować potraw z aż dziesięciu krajów świata, z których pochodzą studenci WSB-NLU oraz goszczący w ramach programu Erasmus +, takich jak Kazachstan, Ukraina, Francja, Nigeria czy Japonia. Degustacji potraw towarzyszyła będzie muzyka na żywo. Utwory charakterystyczne dla różnych kultur pomogły uczestnikom lepiej poznać tradycje i atmosferę miejsc reprezentowanych na International Cooking Day.
Podczas wydarzenia zbierane były także fundusze na leczenie i rehabilitację sześcioletniej Darii Biel, podopiecznej Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”. Dziewczynka od urodzenia zmaga się z mózgowym porażeniem dziecięcym. Każdy obecny na wydarzeniu mógł wesprzeć ten cel, biorąc udział w degustacjach za symboliczną opłatą.
Organizatorzy przygotowali dodatkową atrakcję - możliwość skorzystania z okularów VR i zanurzenia się w wirtualnych światach. Dostępne były też różnorodne gry, które zapewniały niepowtarzalne wrażenia i dodatkową rozrywkę dla uczestników wydarzenia.
Zobaczcie jak było w tym roku.
