https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Szaszłyki z ciasta francuskiego z oliwkami nadziewanymi papryką [PRZEPIS]

Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
Szaszłyki z ciasta francuskiego z oliwkami nadziewanymi papryką

- Ta przekąska zachwyci każdego. Nie jest trudna w wykonaniu - przekonują panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki.

Składniki

  • słoik oliwek zielonych nadziewanych masą paprykową
  • ciasto francuskie
  • jajko
  • drewniane patyczki do szaszłyków

Wykonanie
Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski o szerokości oliwek. Każdy pasek złożyć na pół i zaznaczyć środek.
Na środku paska położyć oliwkę i owinąć ją ciastem, położyć drugą oliwkę i owinąć tak samo. W ten sam sposób owinąć resztę oliwek, aż do końca paska. Przygotowane oliwki ułożyć na blasze na papierze do pieczenia i każdy nabić na patyk do szaszłyków.
Nagrzać piekarnik do 190 stopni. Szaszłyki posmarować jajkiem i piec 20 minut.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska