5 z 11
Poprzednie
Następne
Szpinak - przepisy. TOP 10 dań ze szpinakiem naszych Czytelników [PRZEPISY]
Naleśniki z fetą i szpinakiem Marty Gawełek
Składniki
szpinak brykiet (opakowanie)
2 ząbki czosnku
mały pomidor
ser feta
sól, pieprz
ciasto na naleśniki
200 g mąki
200 ml mleka
200 ml wody
jajko
2 łyżki oleju
sól
Wykonanie
Szpinak podsmażyć na maśle przez ok. 10-12 min. W połowie smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokrojony w kostkę pomidor oraz sól i pieprz. Składniki ciasta na naleśniki zmiksować na gładko. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki. Gotowy naleśnik posmarować szpinakiem oraz dodać trochę sera feta. Zwinięte naleśniki udekorować serem feta.