1 z 13
Przewijaj galerię w dół
Co się je w szpitalach w Krakowie? W galerii przedstawiamy...
fot. Fot. Tomasz Ho£Od / Polska Press

Co się je w szpitalach w Krakowie? W galerii przedstawiamy menu jakie serwowane jest pacjentom w różnych lecznicach pod Wawelem Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

2 z 13
Menu podstawowe:...
fot. zdjęcie poglądowe

Instytut Onkologii w Krakowie

Menu podstawowe:

Śniadanie:
300 gram płatków jęczmiennych na mleku,
szklanka kawy zbożowej z mlekiem,
2 łyżeczki masła (10 g),
120 gram chleba pszenno żytniego (około 3 kromki),
40 gram polędwicy sopockiej (ok. 3 plastrów),
50 gram pomidora (ok. 2 plasterki).

Drugie śniadanie: brak.

Obiad:
brokułowa z ryżem,
250 gram ziemniaków,
100 gram pulpetów drobiowych z sosem pomidorowym
150 gram gulaszu warzywny z ciecierzycą,
szklanka kompotu.

Kolacja:
120 gram chleba pszenno- żytniego (około 3 kromki),
2 łyżeczki masła,
20g sałaty,
100 gram pasty z makreli wędzonej z warzywami.

Dzienny koszt wyżywienia to 34,84 zł brutto.

3 z 13
Dieta podstawowa:...
fot. zdjęcie poglądowe

Małopolski Szpital Ortopedyczno-Rehabilitacyjny im. prof. Bogusława Frańczuka

Dieta podstawowa:

Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g - ok. dwie kromki
Chleb Graham 30 g - 1 kromka
Masło extra 82% 15 g
Wędlina śniadaniowa drobiowa, parzona 55 g
Pomidor 70 g - ok. 4 plastry
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml

Drugie śniadanie: jabłko

Obiad:
Brokułowa z ryżem 400 ml
Ziemniaki 250 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g
Surówka z marchwi 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* 250 ml

Podwieczorek: Podpłomyki 20 g

Kolacja:
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło extra 82% 15 g
Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g
Sałata zielona 20 g - ok. 2 liście

Dzienny koszt wyżywienia jednego pacjenta wynosi: 30,78 zł

4 z 13
Dieta podstawowa:...
fot. SłAwomir Kowalski / Polskapresse / zdjęcie poglądowe

Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II

Dieta podstawowa:

Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku 400 ml
Kawa z mlekiem 250 g
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g - ok. 3 kromek
Masło porcjowane 10g 1 szt
Śniadaniowa drobiowa 50 g
Pomidor 40 g - dwa plasterki

Drugie śniadanie: brak

Obiad:
Brokułowa z ryżem 400 ml
Ziemniaki 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g
Surówka z marchwi 150 g (MLE,)
Kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek: brak

Kolacja:
Herbata czarna 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło porcjowane 10g 1 szt
Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g
Sałata zielona 30 g

Dzienny koszt wyżywienia jednego pacjenta wynosi: 37,55 zł brutto

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Hulajnogi elektryczne wróciły do Zakopanego. Problem parkowania również

Hulajnogi elektryczne wróciły do Zakopanego. Problem parkowania również

Stulatka spod Krakowa świętowała urodziny. Na uroczystość przybyło ponad sto gości

Stulatka spod Krakowa świętowała urodziny. Na uroczystość przybyło ponad sto gości

Pierwszym odcinkiem S1 od węzła Oświęcim do Dankowic kierowcy pojadą za trzy miesiące

Pierwszym odcinkiem S1 od węzła Oświęcim do Dankowic kierowcy pojadą za trzy miesiące

Zobacz również

Krakowski przysmak z automatu. Tak zaczyna się rewolucja na rynku?

Krakowski przysmak z automatu. Tak zaczyna się rewolucja na rynku?

Pierwszym odcinkiem S1 od węzła Oświęcim do Dankowic kierowcy pojadą za trzy miesiące

Pierwszym odcinkiem S1 od węzła Oświęcim do Dankowic kierowcy pojadą za trzy miesiące