
Wiele osób zastanawia się, jakie są najlepsze produkty spożywcze, które należy jeść, aby schudnąć. Czy istnieje lista najlepszych produktów spożywczych, które można kupić w każdym sklepie a które są najbardziej skuteczne w walce z otyłością?
Awokado pomaga zrzucić zbędne kilogramy w mgnieniu oka! Korzyści zdrowotne spożywania awokado dowodzą, że jest to idealna żywność na odchudzanie.
Zdaniem ekspertów istnieją pewne produkty spożywcze, które prowadzą do największej i najszybszej utraty wagi. Lekarze i dietetycy zgadzają się, że niezawodna lista produktów, które przyspieszają odchudzanie, zawiera między innymi awokado.
Awokado pomaga zaspokoić apetyt i schudnąć. W jaki sposób jedzenie awokado może pomóc schudnąć? Jak to możliwe, że awokado prowadzi do najszybszej utraty wagi? Oto, w jaki sposób jedzenie awokado pomaga najszybciej schudnąć - zobacz w galerii >>>>>

Naukowcy twierdzą, że spożywając olej z awokado, które jest bogate w jednonienasycone i oleinowe kwasy tłuszczowe, można punktowo zredukować tłuszcz w jamie brzusznej. Dieta bogata w tłuszcze jednonienasycone może zapobiegać rozmieszczeniu tkanki tłuszczowej wokół brzucha poprzez zmniejszenie ekspresji niektórych genów tłuszczu.
Jedna łyżka oleju z awokado to około 120 kalorii i 10 gramów jednonienasyconych kwasów tłuszczowych - prawie identycznie co oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Olej z awokado ma bardzo wysoki punkt dymienia, więc można go używać do smażenia bez ryzyka tworzenia się wolnych rodników, które mogą szkodzić zdrowiu.

Awokado może być jednym z najskuteczniejszych znanych człowiekowi środków do zwalczania głodu. Badania wykazały, że zjedzenie połowy świeżego awokado zmniejsza głód o około 40 proc. na wiele godzin. Wystarczy dodać dwie łyżki stołowe guacamole na przykład na wierzchu jajek, sałatek, grillowanych mięs itp., aby wydłużyć uczucie sytości.

Badania wykazały, że codzienne spożywanie połowy awokado jest powiązane z poprawą ogólnej jakości diety i zmniejszeniem ryzyka wystąpienia zespołu metabolicznego o połowę. Osoby jedzące awokado nie tylko zgłaszają niższy wskaźnik masy ciała i mniejszy obwód talii, ale także spożywają znacznie więcej błonnika i witaminy K - składników odżywczych związanych z utratą wagi.