9 z 13
3. Mąkę wsypywać stopniowo – najlepiej przez sitko i...
fot. pixabay.com

3. Mąkę wsypywać stopniowo – najlepiej przez sitko i ugniatać ciasto.

10 z 13
4. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia...
fot. pixabay.com

4. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowanej margaryną. Smarujemy przecierem pomidorowym z przyprawami, które najbardziej lubimy – idealne do tego będą bazylia i oregano.

11 z 13
5. Na osobnej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy czosnek,...
fot. pixabay.com

5. Na osobnej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy czosnek, pokrojone pieczarki, paprykę, wybrane mięso oraz kukurydzę. Możemy dodać różne ulubione warzywa. Ser ścieramy na tarce.

12 z 13
6. Piekarnik nagrzać do 200°C i wstawić pizzę. Po ok. 30...
fot. pixabay.com

6. Piekarnik nagrzać do 200°C i wstawić pizzę. Po ok. 30 minutach sprawdzić ciasto widelcem. Jeśli nie pozostaje na nim surowe ciasto – wrzucamy warzywa i wszystko posypujemy serem – pozostawiamy pizzę w piekarniku do jego całkowitego rozpuszczenia.

Pizza jest gotowa. Smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek

Oto „Śmiguśniok Roku 2025”. Najlepiej psocił w Lany Poniedziałek

Rezerwy Wisły Kraków boleśnie obite przez Avię Świdnik

Rezerwy Wisły Kraków boleśnie obite przez Avię Świdnik

Zmiana na szczycie małopolskiej piłki! Nowy prezes: Nie jestem osobą przypadkową

Zmiana na szczycie małopolskiej piłki! Nowy prezes: Nie jestem osobą przypadkową

Zobacz również

Pożegnanie papieża Franciszka w Krakowie. Wierni modlą się w Łagiewnikach

Pożegnanie papieża Franciszka w Krakowie. Wierni modlą się w Łagiewnikach

Zakopianka, czyli góralskie pole bitwy. Bywało już ostro. Jak będzie teraz?

Zakopianka, czyli góralskie pole bitwy. Bywało już ostro. Jak będzie teraz?