
Pyszne pączki i faworki w Nowej Hucie i okolicy
Pracownia Cukiernicza Adam Adamek, os. Kolorowe 47
Cukiernia działa od 1978 roku. Na osiedlu Kolorowym mieści się od 22 lat. Produkcja tutejszych pączków oparta jest na tradycyjnych recepturach i najlepszej jakości surowcach. To dzięki temu tutejsze pączki doceniane są od lat przez klientów. Dużą popularnością cieszą się także produkowane tu faworki. Cukiernia ma 14 punktów w Krakowie i okolicy.

10 rodzajów pączków na os. Tysiąclecia
Pracownia Cukiernicza Ptyś,os. Tysiąclecia 81
Cukiernia powstała w 1980 roku, a do Nowej Huty przeniosła się pięć lat później. To prawdziwa firma rodzinna. Prowadzi ją pan Jan z żoną Janiną, córką, synem i synową. Także tutejsi cukiernicy wyszkoleni są przez mistrza i pracują tu już od wielu lat. Cukiernia przygotowuje aż 10 rodzajów pączków, m.in. z: czekoladą, toffi, maliną, jagodą czy malibu.

Połączenie piekarni i kawiarni
Lajkonik - Piekarnia i Kawiarnia ul. Basztowa 15, pl. Dominikański 2, ul. Karmelicka 22
To połączenie piekarni i kawiarni, gdzie skosztować można świeżo pieczonego chleba i bułek, aromatycznej kawy czy pysznych tortów. Lajkonik zaskakuje różnorodnością smaków. Dzisiaj znajdziecie tu pączki z nadzieniem różanym, kremem orzechowym, adwokatowym oraz waniliowym.

Wyśmienite pączki w Skawinie i na Ruczaju
Pracownia Cukiernicza Czesław Zając i syn s.c., Rynek 22, Skawina
Cukiernia została założona w 1957 roku jako firma rodzinna. Do swoich wypieków tutejsi cukiernicy stosują tradycyjne receptury i najlepsze naturalne składniki. Przez ponad 60 lat pracowni udało się zdobyć uznanie wśród klientów. Zaprasza na pyszne pączki z różą do punktów w Skawinie i na krakowskim Ruczaju.