https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Trójkąciki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem [PRZEPIS]

mad
Przepis na trójkąciki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem.

Koło Gospodyń Wiejskich z Białki proponuje smakołyki na karnawałowe szaleństwa.

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie
  • opakowanie sera feta
  • paczka świeżego szpinaku
  • czosnek
  • pieprz
  • białko do posmarowania

Wykonanie
Umyty i osuszony szpinak podsmażyć na maśle do zmniejszenia objętości, wcisnąć czosnek, wymieszać z fetą i pieprzem. Ciasto francuskie pokroić na dowolnej wielkości kwadraty, nałożyć farsz i zlepić w trójkąty. Wierzch posmarować rozkłóconym białkiem, można posypać kminkiem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska