
IL PINO Pizza & Wino, Sosnowiec
Wcześniej Sale & Pepe, przeszła udaną rewolucję w 2017 r. Można tu teraz zjeść dania Magdy Gessler, m.in. krem z papryki i pomidorów podany z grzanką z gorgonzolą z orzeszkami pini (14 zł), karkówka z warzywami podawana na kremie z batatów z grzanką z gorgonzolą (24 zł), pizzę Pulpecik (28 lub 38 zł), pizzę Ogórkowy Mus (26, 35 zł).

Oberża Żar, Dąbrowa Górnicza
Wcześniej nazywała się Juran. Kuchenne rewolucje przeszła w 2016 r. Teraz można tu zjeść dania wymyślone przez Magdę Gessler, w tym śląskie (co dziwi w Zagłębiu):
żurek z faszerowanym jajkiem
pierś z gęsi w gulaszu węgierskim z czerwonymi warzywami i ciemnymi kluskami
galert otulony piklami i prawdziwkami
wędzona pasztetowa na carpaccio z selera polana dipem chrzanowym oprószona czarną rzepą
szpajza

Karczma Dzika Chata, Zawoja
Rewolucje przeszła w 2016 r., wcześniej była tu Karczma Styrnol. W efekcie rewolucji do restauracji zawitała czerwona kolorystyka oraz góralskie akcenty, stoliki są przyozdobione żywymi kwiatami oraz świecami. Sala konsumencka została uzupełniona w piękne lustra.
Najważniejsza część zmian dotyczyła jednak karty menu.
Dania polecane przez Magdę Gessler: jako przystawkę carpaccio z buraków z oscypkiem i bryndzą polane sosem winegret, dania z dziczyzny – pyszny pieczony pasztet oraz gulasz z dzika podawany z knedliczką.

Restauracja Pyszna Stajenka, Bąków koło Strumienia
Wybrane pozycje menu Pysznej Stajenki (wcześniej - Chaty po Zbóju) po Kuchennych Rewolucjach:
- Rolada wołowa w sosie, kluski śląskie, modra kapusta
- Placek po Zbóju - placek ziemniaczany z gulaszem wołowym, surówka lub ogórek kiszony
- Gołąbek z pęczakiem i policzkami wołowymi| pomidory suszone | sos pomidorowy |
- Pieczone Kacze udko i pierś, smażone kopytka, ramonesko
- Grillowana pierś z kurczaka| opiekane ziemniaczki | sos serowy | fasolka szparagowa na boczku |
- Zrolowany karczek pieczony, nadziany farszem | kopytka smażone z boczkiem | brokuły w panierce |
- Roladka z pstrąga nadziewana łososiem ryż jaśminowy, warzywa, sos cytrynowy
- Kotlet schabowy tradycyjny, ziemniaki puree, kapusta duszona z boczkiem