https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanoc 2020. Dzionie: tradycyjna zupa wielkanocna z Małopolski [PRZEPIS]

mad
Dzionie to tradycyjna potrawa wielkanocna z Małopolski. Przygotowuje się ją w okolicach Głogoczowa. Zobaczcie przepis!

Przepis na zupę wielkanocną z Małopolski. Przepis na dzionie polecają Panie ze Stowarzyszenia Gospodyń Wiejskich z Głogoczowa.

Składniki

  • litr maślanki naturalnej
  • 30 dag kiełbasy wiejskiej
  • 30 dag szynki
  • 30 dag boczku gotowanego
  • 6-8 ugotowanych jaj
  • 3-4 laski chrzanu

Wykonanie
Maślankę przelać do naczynia około trzylitrowego i wetrzeć do niej chrzan. Pozostawić na noc. Kiełbasę wiejską, szynkę, boczek i jajka pokroić w kostkę. Wsypać do maślanki z chrzanem i danie gotowe!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska