https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wybieramy najlepszą piekarnię. Dobry chleb z dobrych rąk [NOWY SĄCZ]

Anna Koział-Ogorzałek
Mieszkańcy Nowego Sącza wybierają najlepszą piekarnię i najsmaczniejszy chleb. Zapraszamy do zgłaszania piekarni. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody.

Przeciętny Polak rocznie zjada prawie 60 kilogramów chleba. Niby nie tak wiele, ale wziąć trzeba pod uwagę, że w tej statystyce są także maleńkie dzieci. Pachnący bochenek ląduje niemal każdego dnia na naszych stołach. Ale chleb chlebowi nie równy. Inna konsystencja, smak, składniki. Mamy chleby na zakwasie, pszenne, razowe, pełnoziarniste z dodatkiem ziół, przypraw, ziaren, a nawet suszonych owoców. W przypadku ciast również panuje pełna dowolność.

"Gazeta Krakowska" postanowiła zapytać czytelników o to, która piekarnia i ciastkarnia produkuje najlepsze pieczywo i wypieki. Z naszej sondy ulicznej wynika, że mieszkańcy Nowego Sącza chleby kupują w ulubionej piekarni. Stawiają też na jakość produktu. Wolą kupić częściej, ale zjeść świeży i chrupiący bochenek.

Od ubiegłego piątku trwa plebiscyt "Gazety Krakowskiej" poświęcony właśnie najlepszym piekarniom i ciastkarniom. Wspólnie wybierzemy dobry chleb z dobrych rąk. Przez najbliższe 10 dni czytelnicy będą typować najlepsze, swoim zdaniem, piekarnie w powiecie nowosądeckim. Kandydatury piekarni należy zgłaszać w terminie od 13 do 24 czerwca do redakcji Gazety Krakowskiej w Nowym Sączu, ul. Kochanowskiego 14, tel. 18 449 66 10 lub e-mailem: [email protected].

Później, głosując smsami, czytelnicy wybiorą ulubioną piekarnię, z której pochodzi najsmaczniejsze ich zdaniem pieczywo. Głosowanie sms rozpocznie się 20 czerwca. Tego dnia w tygodniku ukaże się lista piekarni biorących udział w plebiscycie. Każdej z nich zostanie przyporządkowany kolejny numer.

Czytelnik, który odda głos za pomocą sms, otrzyma e-wydanie Gazety Krakowskiej. Głosować również można na oryginalnych, drukowanych w Gazecie Krakowskiej kuponach. Na jednym kuponie można oddać głos tylko na jedną piekarnię.
A zatem ruszamy. Piszcie i dzwońcie, pochwalmy naszych piekarzy i cukierników.

WEŹ UDZIAŁ W QUIZIE "CZY JESTEŚ PRAWDZIWYM KRAKUSEM?"

"Gazeta Krakowska" na Twitterze i Google+
Artykuły, za które warto zapłacić! Sprawdź i przeczytaj

Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

o
olo
WAZYL TYLE CO KAJZERKA
B
Baca
Z przykrością stwierdzam , chleb i inne wyroby są w Sączu okropne, "gąbka" i ulepszacze. Polecam chleb na Słowcji, pyszny , bez chemii. Okropne pączki, szprycowane bułki i chleb jak trociny, to smak Sądeckich piekarni. Sądeczanie, nie popierajcie tej marki, Sanepid prosimy o badanie składu pieczywa i podanie do publicznej wiadomości składu pieczywa.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska