Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

5 w okolicach Krakowa, które musisz zobaczyć. Tych wycieczek nie pożałujesz

NOWE
5 w okolicach Krakowa, które musisz zobaczyć. Tych wycieczek nie pożałujesz

Nie do wiary! Czekoladowa Wieża Eiffla ku czci Igrzysk olimpijskich w Paryżu [WIDEO]

NOWE
Nie do wiary! Czekoladowa Wieża Eiffla ku czci Igrzysk olimpijskich w Paryżu [WIDEO]

Polecamy

Auta używane. Najczęściej wyszukiwane samochody w Polsce mają cofnięte liczniki

Auta używane. Najczęściej wyszukiwane samochody w Polsce mają cofnięte liczniki

Profesor Jerzy Lis ponownie rektorem AGH w Krakowie

Profesor Jerzy Lis ponownie rektorem AGH w Krakowie

Ranny żbik trafił pod opiekę Dzikiego Projektu. Zajęli się nim weterynarze

Ranny żbik trafił pod opiekę Dzikiego Projektu. Zajęli się nim weterynarze