Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

W Działoszynie powstanie basen ze strefą SPA. Kontrakt wart 16 mln zł podpisany!

W Działoszynie powstanie basen ze strefą SPA. Kontrakt wart 16 mln zł podpisany!

Na Opolszczyźnie 13,5 tys. osób korzysta z dożywiania przez państwo

Na Opolszczyźnie 13,5 tys. osób korzysta z dożywiania przez państwo

Polecamy

Profesor Jerzy Lis ponownie rektorem AGH w Krakowie

Profesor Jerzy Lis ponownie rektorem AGH w Krakowie

Ranny żbik trafił pod opiekę Dzikiego Projektu. Zajęli się nim weterynarze

Ranny żbik trafił pod opiekę Dzikiego Projektu. Zajęli się nim weterynarze

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy