Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Dzień kolorów, „Holi Day” w ostródzkim Parku Collisa (FOTOREPORTAŻ)

Dzień kolorów, „Holi Day” w ostródzkim Parku Collisa (FOTOREPORTAŻ)

PGE Stal Mielec ograła lidera ekstraklasy! [BRAMKI, ZDJĘCIA]

PGE Stal Mielec ograła lidera ekstraklasy! [BRAMKI, ZDJĘCIA]

Polecamy

Festiwal Muzyki Filmowej. Wiadomo, kto pojawi się w miasteczku festiwalowym

Festiwal Muzyki Filmowej. Wiadomo, kto pojawi się w miasteczku festiwalowym

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity

Krecz w drugim półfinale. Pogromca Nadala nie dokończył meczu. Piękny gest rywala

Krecz w drugim półfinale. Pogromca Nadala nie dokończył meczu. Piękny gest rywala