Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
32 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Międzynarodowy Dzień Zołzy. Najlepsze memy z zołzą w roli głównej

NOWE
Międzynarodowy Dzień Zołzy. Najlepsze memy z zołzą w roli głównej

Krakowscy strażnicy pokazali lokalnych "zawodowców". Gdzie oni zaparkowali?!

Krakowscy strażnicy pokazali lokalnych "zawodowców". Gdzie oni zaparkowali?!

Polecamy

Nowe radiowozy inspektorów ruchu MPK.  Cztery "hybrydy" kosztowały ok. pół miliona

Nowe radiowozy inspektorów ruchu MPK. Cztery "hybrydy" kosztowały ok. pół miliona

Kto wejdzie do Parlamentu Europejskiego? Jest nowy sondaż

Kto wejdzie do Parlamentu Europejskiego? Jest nowy sondaż

Policjant pomógł ugasić płonący autokar na zakopiance. Znakomita postawa kierowców

Policjant pomógł ugasić płonący autokar na zakopiance. Znakomita postawa kierowców