Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
51 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Uroczyste ślubowanie nowego prezydenta Zamościa

NOWE
Uroczyste ślubowanie nowego prezydenta Zamościa

Kto zastępcą wójta gminy Sławno? Wiemy, że... Zdjęcia

Kto zastępcą wójta gminy Sławno? Wiemy, że... Zdjęcia

Polecamy

Tim Merlier wygrał trzeci etap Giro d'Italia. Polak w ścisłej czołówce

Tim Merlier wygrał trzeci etap Giro d'Italia. Polak w ścisłej czołówce

Klasyfikacja asyst w Ekstraklasie. Domański tuż za Grosickim

Klasyfikacja asyst w Ekstraklasie. Domański tuż za Grosickim

Kierowca auta potrącił rowerzystę. Pierwszy wymusił pierwszeństwo, drugi był pijany

Kierowca auta potrącił rowerzystę. Pierwszy wymusił pierwszeństwo, drugi był pijany