Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
52 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Motocykliści i turyści wespół w zespół wokół cerkwi w Bielicznej. Rozpoczęli sezon

Motocykliści i turyści wespół w zespół wokół cerkwi w Bielicznej. Rozpoczęli sezon

Mając 1,5 promila wsiadł za kierownicę. Zatrzymał go inny kierowca

Mając 1,5 promila wsiadł za kierownicę. Zatrzymał go inny kierowca

Polecamy

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach

Lewandowski podsumował swoje półtora roku w Barcelonie

Lewandowski podsumował swoje półtora roku w Barcelonie

Niezwykłe widoki na nocnym niebie. Od zorzy polarnej do żagla słonecznego

Niezwykłe widoki na nocnym niebie. Od zorzy polarnej do żagla słonecznego