Wielkanocne jaja z chrupiącą skórką
Ugotowane na twardo połówki posmarowane majonezem to klasyk na wielkanocnym stole. Jeżeli jednak chcecie urozmaicić jajeczny jadłospis, mamy dla was oryginalny...
16 kwietnia 2025, 11:05
Sposoby na gotowanie wielkanocnych jaj Jak gotować jajka, żeby skorupki nie pękały? Co zrobić, żeby żółtka nie miały sinej obwódki? Dlaczego nie należy gotować jajek na twardo powyżej 10 minut?...
15 kwietnia 2025, 10:06
Potrawy z PRL, które jedliśmy codziennie Chleb moczony w jajku i mleku smażony na rozgrzanym tłuszczu, kotlety z mortadeli, paprykarz szczeciński, blok czekoladowy, szyszki z ryżu preparowanego,...
24 marca 2025, 11:23
Jak gotować jajka, żeby nie pękały? Triki na gotowanie i świeże jajka na Wielkanoc Pękające skorupki jajek podczas ich gotowania na twardo to bolączka wielu z nas. Zdarza się też, że białko jajka na twardo staje się gumowate, żółtko –...
28 marca 2024, 13:57
"Roślinożercy" - czego warto się od nich nauczyć? Świeże warzywa, pełnoziarniste pieczywo, rośliny strączkowe czy tłuszcze roślinne – to przykłady produktów, po które chętnie sięgają wegetarianie, a więc osoby,...
17 maja 2023, 6:29
Jak przygotować grzyby do spożycia? Suszenie, gotowanie, mrożenie krok po kroku Jak przygotować grzyby do jedzenia, by były smaczne i bezpieczne? Jak je oczyścić? Sposobów na przygotowanie grzybów do suszenia czy mrożenia jest kilka....
3 września 2021, 16:43