Potrawy z PRL, które jedliśmy codziennie Chleb moczony w jajku i mleku smażony na rozgrzanym tłuszczu, kotlety z mortadeli, paprykarz szczeciński, blok czekoladowy, szyszki z ryżu preparowanego,...
9 maja 2025, 11:47
Wielkanocne jaja z chrupiącą skórką
Ugotowane na twardo połówki posmarowane majonezem to klasyk na wielkanocnym stole. Jeżeli jednak chcecie urozmaicić jajeczny jadłospis, mamy dla was oryginalny...
16 kwietnia 2025, 11:05
Sposoby na gotowanie wielkanocnych jaj Jak gotować jajka, żeby skorupki nie pękały? Co zrobić, żeby żółtka nie miały sinej obwódki? Dlaczego nie należy gotować jajek na twardo powyżej 10 minut?...
15 kwietnia 2025, 10:06
Jak gotować jajka, żeby nie pękały? Triki na gotowanie i świeże jajka na Wielkanoc Pękające skorupki jajek podczas ich gotowania na twardo to bolączka wielu z nas. Zdarza się też, że białko jajka na twardo staje się gumowate, żółtko –...
28 marca 2024, 13:57
"Roślinożercy" - czego warto się od nich nauczyć? Świeże warzywa, pełnoziarniste pieczywo, rośliny strączkowe czy tłuszcze roślinne – to przykłady produktów, po które chętnie sięgają wegetarianie, a więc osoby,...
17 maja 2023, 6:29
Jak przyprawiać dania? Jak często się zastanawiamy, jakie przyprawy będą najodpowiedniejszym uzupełnieniem mięsa, ryb, czy jajek? A jak doprawić warzywa? Oto pachnące duety,...
12 sierpnia 2016, 16:00