10.30 - Występ młodzieżowego zespołu tanecznego „Tamburmajorki Starosądeckie”.
11.00 - Oficjalne otwarcie pierwszego dnia wystawy. - podsumowanie Wojewódzkich Konkursów: „Agroliga”, „Potraw Regionalnych”.
14.00 - Występ Zespołu Regionalnego „Jurkowianie”.
14.30 - Występ Regionalnego Zespołu Pieśni i Tańca „GÓRALE ŁĄCCY”.
04.09.2016 r. (niedziela)
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych - estrada
10.00 - Występ Zespołu Folklorystycznego „PIECUCHY” z Nawojowej.
11.00 - Oficjalne otwarcie drugiego dnia wystawy.
11.15 - Występ Zespołu Regionalnego „LIPNICZANIE”.
11.45 - Występ Zespołu Pieśni i Tańca „NAWOJOWIACY”.
14.15 - Wręczenie nagród dla najlepszych hodowców zwierząt.
14.45 - Wręczenie nagród dla zwycięzców VI Mistrzostw Polski w strzyżeniu owiec metodą tradycyjną.
15.15 - Podsumowanie konkursów i wręczenie nagród: „Najlepsza ekspozycja Agropromocji 2016”. „Najlepszy produkt Agropromocji 2016”. „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów 2016”.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych
10.00 - Finał Regionalny Ogólnopolskiego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów 2016”.
12.30 - Seminarium „Małopolska członkiem Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego”.
Teren gospodarstwa: Wojewódzka Wystawa Owiec i Zwierząt Futerkowych
Wystawa bydła mlecznego - „Pokaz Młodego Hodowcy”, wystawa drobiu i ptaków ozdobnych.
03.09.2016 r. (sobota)
11.00 - 14.00 - Ocena owiec i zwierząt futerkowych oraz prezentacja cieląt przez młodych hodowców.
04.09.2016 r. (niedziela)
13.00 - 14.00 - Finał VI Mistrzostw Polski w Strzyżeniu Owiec Metodą Tradycyjną. Pokaz strzyżenia owiec maszynkami elektrycznymi.
15.00 - Pokaz nagrodzonych zwierząt.
Ponadto w trakcie odbywać się będą: konkursy, pokazy, promocje, kiermasze.
Degustacja na stoisku Małopolskiej Izby Rolniczej „Promocja Sprzedaży Bezpośredniej Produktów Lokalnych”.
Źródło: GK